ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Σ.Α.Ε.Κ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΤΗΜΑ ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

 

Η Σ.Α.Ε.Κ. βρίσκεται στην καρδιά του αττικού αστικού κέντρου, στο Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι. Σε ένα δενδρόφυτο αγρόκτημα έκτασης 1.000 στρεμμάτων, με ποικιλομορφία βλάστησης και καλλιεργούμενων φυτικών ειδών όπως φιστικιές, ελιές, μουριές, αμπελώνες, περιλαμβάνονται επίσης εγκαταστάσεις όπως αγροκήπιο ενός στρέμματος, θερμοκήπιο, υδρόκηπος, σύστημα κάθετης φύτευσης και πράσινου δώματος κ.ά.

Οι σπουδαστές αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στα πεδία της γεωπονίας, ανθοκομίας και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Μαθαίνουν να διαμορφώνουν μελέτες για τοπία, συνδυάζοντας το φυτικό υλικό με τις ανθρώπινες κατασκευές που εντάσσονται στο αστικό τοπίο, με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα στην αισθητική και τη λειτουργικότητα του χώρου. Η εκπαίδευση συμπληρώνεται στο εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών με εκμάθηση της χρήσης Η/Υ και εξειδίκευση σε σχεδιαστικά προγράμματα αρχιτεκτονικής τοπίου. Με την ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, οι απόφοιτοι έχουν ένα ευρύ πεδίο επαγγελματικών επιλογών, αφού μπορούν να ασχοληθούν με τη διαμόρφωση του τοπίου και του περιβάλλοντος σε επίπεδο καλλωπιστικής επέμβασης ή να απασχοληθούν στον παραγωγικό και εμπορικό τομέα, σε φυτώρια, θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και καταστήματα.

Απόκτησε εξειδικευμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στα πεδία της γεωπονίας, ανθοκομίας και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.