ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

Σ.Α.Ε.Κ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΝΕΜΕΑΣ

 

 

Στις παρυφές της πόλης της Νεμέας, στο κέντρο μιας από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες της χώρας, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και είναι διάσημη για τον ερυθρό οίνο της, που παράγεται από την τοπική ποικιλία «Αγιωργίτικο», η Σ.Α.Ε.Κ. διαθέτει αμπελώνα πέντε στρεμμάτων, ένα σύγχρονο οινοποιείο και ένα πλήρως εξοπλισμένο οινολογικό εργαστήριο στο οποίο πραγματοποιούνται όλες οι βασικές οινολογικές αναλύσεις.

Το αντικείμενο των σπουδών αφορά όλες τις ποικιλίες αμπελιών, την αναγνώριση και διαχείριση της γονιμότητας του εδάφους τους, τη γευσιγνωσία-τεχνική οινικών προϊόντων, τις σύγχρονες τεχνικές εμπορίας, διαχείρισης, συσκευασίας και προώθησης των αμπελοκομικών προϊόντων, καθώς και την εφαρμογή και διαχείριση συστημάτων ασφάλειας και ποιότητας. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι έχουν λάβει τη γνώση και την εξειδίκευση που απαιτείται για να εκσυγχρονίσουν τις καλλιέργειές τους, να βελτιώσουν τα προϊόντα τους, να αυξήσουν την παραγωγή και το εισόδημά τους. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν επαγγελματικά ως στελέχη ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη της παραγωγικής, μεταποιητικής και εμπορικής διαδικασίας, απασχολούμενοι σε αμπελουργικές, οινοποιητικές ή μικτές αμπελοοινικές επιχειρήσεις, όπως αμπελώνες, φυτώρια, οινοβιομηχανίες, επιχειρήσεις εμπορίας και τυποποίησης, οινολογικά εργαστήρια

Γνώρισε σε βάθος όλα όσα χρειάζεται να εφαρμόσεις για την παραγωγή ποιοτικότερων προϊόντων, από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι.

Gabriella Clare